Ciorbea atacă OUG 13/2017 la CCR: „Nu se justifică urgența!”

După ce a analizat conținutul ordonanței de urgență și nota de fundamentare, până și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, cunoscut ca executant rapid al doleanțelor partidului aflat la guvernare, nu a putut să fie atât de absurd încât să nu se pronunțe împotriva lor. Citez mai jos din declarația sa de astăzi:

„Guvernul a spus despre ordonanță că este necesară pentru a transpune o directivă a UE, ori verificând acea directivă am constatat că termenul de implementare este 1 aprilie 2018. Nu se justifică adoptarea ordonanței de urgență.

 

Mai citez încă un paragraf interesant din declarația sa:

„A limita abuzul în serviciu numai la încălcări aduse legilor, ordonanțelor și ordonanțelor de urgență și a nu ne referi la celelalte acte normative – hotărâri de guvern, ordine de ministru, hotărâri ale consiliilor județene și ale consiliilor municipale – ÎNSEAMNĂ A SCOATE DE SUB INCIDENȚA LEGII PENALE ACTIVITATEA APROAPE ÎNTREGII ADMINISTRAȚII.”

 

Stimați guvernanți, după toată nebunia pe care ați creat-o și după toate apostrofările pe care le-ați primit din mediile interne cât și internaționale, încă mai aveți stomacul necesar pentru a susține aceste manevre mișelești?! Mă șochează faptul că nu vă vine să întrați în pământ de rușine pentru ceea ce ați făcut! 😳💩

 

Fac și o mică listă, din ce îmi aduc aminte pe moment, cu instituțiile/organismele care condamnă deciziile luate de executiv în această săptămână:

– Comisia Europeană
– Adunarea Generală Parlamentară a OSCE
– Departamentul de stat al SUA (echivalentul lor al Ministerului de Externe)
– Ambasadele SUA, Franței, Germaniei, Canadei, Olandei și Belgiei (deocamdată)
– Camera de Comerț Româno-Americană
– Camera de Comerț Germano-Română
– Camera de Comerț Româno-Franceză
– Consiliul Superior al Magistraturii
– Parchetul General
– Direcția Națională Anticorupție
– Preşedintele României
– Asociații/uniuni ale magistraților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *