Marian Păun, președintele Autorității de Reformă Feroviară, încearcă să explice cu ce se ocupă…dar nu prea îi iese

Vă invit să îl priviți în filmulețul de mai jos pe Marian Păun, președintele Autorității de Reformă Feroviară. Pus în funcție de guvernul PSD, dl Păun câștigă un salariu de peste 11.000 RON pe lună de la statul român, adică de la mine și de la tine, dragă cititorule. Acesta își merită din plin banii și funcția înaltă în stat (are rang de secretar de stat), întrucât, întrebat fiind în cadrul unui interviu, cu ce se ocupă instituția pe care o conduce, nu a fost capabil să lege câteva cuvinte într-o frază coerentă.

 

Poate omul este doar foarte emotiv, iar la apariția camerei de luat vederi a fost lovit de un trac fantastic…însă, totuși, eu rămân la concluzia că acest personaj nu este capabil să conducă o instituție a statului care ar trebui să reformeze ceva…indiferent ce!

Enjoy:

 

Peste 200 de autorități, agenții, comitete și comisii conduse de oameni de partid în subordinea Guvernului

În altă ordine de idei, în subordinea Guvernului sunt peste 200 de autorități, agenții, comitete și comisii, conduse în general de oameni puși de partid. Ei trebuie să implementeze reforme, să schimbe lucruri, să facă treabă, doar că mulți habar n-au ce înseamnă asta. De exemplu, domnul Marian Păun ar trebui să reformeze mersul cu trenul, dar nu este în stare să pronunțe numele instituției pe care o conduce și, mai apoi, nu prea îi iese nici cititul de pe o foaie pe care o are în față, deși se uită constant la ea.

Imaginați-vă pe câți astfel de „căței politici” puși în funcții de partidul aflat la guvernare (că se numește PSD, PNL sau altfel e irelevant) îi plătim în fiecare lună și apoi aduceți-vă aminte ce priorități au dragii noștri politicieni: modificarea legilor justiției — ca să scape de procese pentru abuzurile pe care le comit, mutarea contribuțiilor salariale dintr-o parte în alta — pentru a-și asigura o poziție de putere în fața autorităților locale, încheierea de contracte de achiziții supraevaluate (vezi cazul recent al Loteriei Române) — pentru sifonarea banilor publici și altele asemănătoare…în nici un caz curățirea sistemului de lichele!

#neamsaturat #hotii

Din aceeași categorie:
D’ale vieții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *